Связаться с нами

БУВП "Фабрыка мастацкіх вырабаў" віншуе з каталіцкім Калядамі Хрыстовым!

25 снежня – Свята Нараджэння Хрыстовага

Нараджэнне Хрыстовае - вялікае свята, урачысты дзень для ўсіх хрысціян. У гэты дзень у чалавека ўвасобіўся сам Бог, Збавіцель свету. Дзіўна, што ў Святым Пісанні няма ніводнага ўказання на тое, што дзень з'яўлення Месіі на свет — гэта царкоўнае свята ці нейкі асаблівы дзень. У тыя часы дні нараджэння не святкаваліся ў прынцыпе. Ды і старажытная Царква не адзначала Каляды. Нараджэнне Хрыста святкавалася ў дзень Багаяўлення.

На месцы, дзе Бог прыйшоў у свет, зараз знаходзіцца базіліка Раства Хрыстова. Базіліку заклала роўнаапостальная імператрыца Алена. Базіліка дзейнічае бесперапынна, будынак базілікі пакутаваў ад воін і пажараў. Пад базілікай знаходзіцца пячора, яе месца адзначана сярэбранай зоркай з чатырнаццаццю прамянямі. Гэта - месца Нараджэння Госпада нашага Ісуса Хрыста.

Да дня Раства, вялікага свята, людзі выконваюць Калядны пост. Пасты ў жыцці хрысціяніна займаюць адну трэцюю частку года. У гэтыя асаблівыя дні хрысціяне спрабуюць сутыкнуцца з заўчаснасцю, Вечнасцю. Вернікі пераймаюць Хрыста, бо Хрыстус пасціўся. Спрабаваць прыпадобніцца да Хрыста трэба не толькі ў ежы, але і ў духоўным жыцці. Мы суперажываем нават не самому святу Раства, а з'яве ў свет Хрыста, таму, што Бог стаў чалавекам. Пост - гэта час ачышчэння ў духоўным жыцці і адно з асноўных духоўных справах чалавека. Святыя ўгоднікі Божыя пасціліся, аб чым ёсць шматлікія згадванні ў Пісанні. Многія Святыя Падзвіжнікі праводзілі ў асаблівым пасце ўсё сваё жыццё. Ісус казаў аб неабходнасці посту Апосталам. На пытанне Апосталаў - чаму ім удалося выгнаць дэманаў з ашалелага, Ісус адказаў, што гэты род выганяецца толькі пастом і малітвай. Малітва - для душы, а пост для цела - важныя справы хрысціяніна. Калядны пост падрыхтоўчы. Мы рыхтуемся да Божага Нараджэння, дня вялікага свята, такое свята трэба сустракаць з духоўнай чысцінёй. Каб дзень Раства не стаў штодзённым днём, выконваецца пост, чалавек каецца ў грахах, каб душа ўспрыняла гэтае свята.

Поздравления с Рождеством своими словами: красивые